Tuin & keuken

.

Actieve filters

 • Vetbollen in composteerbaar net - 6 stuks

  € 2,99

  Vetbollen zijn een vetrijke traktatie voor veel vogels. De bollen zitten vol calorieën en voedingsstoffen die uw tuinvogels nodig hebben. CJ Vetbollen hebben een optimale vethardheid waardoor een goede opname gegarandeerd is. De unieke samenstelling zorgt er bovendien voor dat de vetbollen bij extreme kou zacht genoeg blijven. In de zomer zijn ze, mits in de schaduw geplaatst, ook prima te gebruiken. Door het hoge vetgehalte zijn de vetbollen goed waterafstotend, zo blijven ze ook in regenachtige periodes goed te gebruiken.

 • Mijn 1000 soortentuin

  € 22,84

  In tuinen leven veel meer soorten dieren en planten dan je denkt. Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om binnen een jaar 1000 soorten in zijn tuin waar te nemen. Deze zoektocht overtrof zijn stoutste verwachting; maar liefst 1500 soorten trof hij aan in zijn heel gewone stadstuin! Hoe? Mijn 1000 soortentuin is een praktische handleiding, waarin Luc beschrijft wat je nodig hebt om zoveel soorten in je eigen tuin te vinden – van boeken en websites tot loepjes, mobiele telefoon en apps – en geeft hij tips-and-tricks om planten, vogels, libellen, vlinders en nachtvlinders, bodemdieren, korstmossen, mossen en zoogdieren te vinden of in je tuin te ‘lokken’. Dit alles doorspekt hij met humorvolle anekdotes.
  Ga zelf aan de slag met de zoekkaart die in het boek is opgenomen en vind de eerste 100 soorten in jouw eigen tuin of op je balkon! Dan smaakt het vanzelf naar meer.

  Luc Hoogenstein is een bekende bioloog en prijswinnend natuurfotograaf. Hij publiceert in binnen- en buitenland.

 • Metaal Silhouetten mini Vogelset

  € 19,99

  Versier je tuin met deze set metalen mini vogels. Hang ze op in een boom of fleur er een schutting mee op. Een andere leuke plek om van deze vogelset te geniet is voor het raam. De set bevat 5 verschillende vogel silhouetten, te weten: ijsvogel, uil, roodborst, winterkoning en een duif.

  Gemaakt van 1,5 mm dik metaal, afgewerkt met een poedercoating en een zwarte laklaag. Voor de bevestiging zijn koordjes inbegrepen.

  Mooi en stevig verpakt. Leuk om te geven maar ook om te ontvangen.

 • JNM Sportdop voor Drinkfles Retulp

  € 2,00

  Deze sportdop past perfect op de Retulp Urban fles. Zo kan je ook bewegend makkelijk de JNM drinkfles gebruiken. 

  JNM Drinkfles

  De winst van dit product gaat integraal naar de werking van JNM vzw.

 • Biologisch Strooivoer voor vogels 2,5kg

  € 14,50

  Dit strooivoer bestaat uit hoogwaardige, biologische ingrediënten die met zorg zijn geselecteerd. Het voer is zeer geschikt voor op voedertafels maar kan ook aangeboden worden in voederhuisjes of silo’s. De mix valt in de smaak bij alle tuinvogels.

  Type voer Zadenmixen
  Analytische bestandsdelen Ruw eiwit 12,3%, Ruw vet 18,8%, Ruwe celstof 6,4% en Ruw as 1,9%
  Samenstelling Bio zwarte zonnebloempitten, bio gebroken mais, bio havervlokken, bio soja olie
  Geschikt voor Voederhuis, Voedertafel, Grondvoeren
 • Het spreadboek van JNM

  € 10,00

  Spreads 

  Of we ze nu spreads noemen, smoskes, prutjes of smeersels, het blijven de meest verrassende en smakende elementen van een gezonde kampmaaltijd. Broodspreads helpen ons om op kamp ecologischer, gezonder en met minder afval te koken. Maar bovenal zijn ze gevarieerd en lekker. 

  In dit boekje vind je 22 recepten en tal van tips die je kunnen helpen om op kamp of thuis zelf aan de slag te gaan. 

  Smakelijk!

 • Homemade Huisparfum: Breng met geur extra sfeer in je interieur -ACTIE

  € 15,75

  Een lekkere geur is essentieel voor een kalmerende en helende omgeving. Het kan diepgang geven aan een lege kamer, warmte aan een koude ruimte, een sfeer scheppen voor een bijzondere gelegenheid en het welzijn verhogen. Het kan uitnodigen, troosten en verleiden.

  Homemade huisparfum helpt je per ruimte de juiste geur te bepalen. Daarnaast geeft Lesley Bramwell (Essence +Alchemy) praktische tips om op de natuur geïnspireerde geuren te creëren.

  Met seizoensplanten, kruiden en essentiële oliën leer je om zelf aromatherapiekaarsen, geurstokjes en wierook te maken en laat je elke ruimte in je huis heerlijk ruiken.

  Herstel, stimuleer of activeer je energie met natuurzuivere geuren

  Nu €15.75 IPV €22,50!

 • Plantchemie

  € 19,95

  Een groene tuin is een schatkamervol natuurlijke ingrediënten. Dit boek is voor de doe-het-zelf-tuinier die houdt van experimenteren en graag gebruikmaakt van de natuurlijke kringloop in de tuin. Meng je eigen compost en potgrond, brouw gier, knoflookspray en anti-jeukzalf. In dit praktische boek verklappen we je de geheimen van de werkzame stoffen in je tuinplanten. Met chemie uit eigen tuin kun je op een natuurlijke manier je planten voeden en plagen bestrijden. Je maakt je eigen plantaardige mest, antislakkenspray en bodem-verbeteraar. Je planten worden bloemrijker en je groenten nog lekkerder. Haal de kracht uit de tuin ook in huis. Maak bijvoorbeeld biologische kleurstof, allesreiniger of aftersun. 

  KATJA STARING is buitenjournalist, tuinbaas van Verderland en groene Instagrammer onder de naam @DailyGreenspiration. Katja is auteur van Iedereen kan avontuurlijk tuinieren, Maak je eigen jungle en Liefde voor dahlia’s.

 • Tuinieren met wilde planten

  € 22,50

  Iedere dag genieten van een weelderige bloemrijke tuin met de vele dieren die daar leven zoals vogels, salamanders, kikkers, muizen, vlinders en wilde bijen. Een tuin vol leven, een stukje natuur zelfs midden in een dorp of stad. Juist die kleine stukjes natuur in een stedelijke omgeving zijn heel belangrijk. Dieren vinden er voedsel en plekken om te schuilen en zich voort te planten. Mensen vinden er ontspanning en verwonderen zich over de ongelooflijke verscheidenheid en vernuftigheid van de natuur. Wil jij ook zo’n eigen stukje natuur creëren? Het kan overal. Echt niet alleen als je een flink stuk grond bezit, ook in je kleine stadstuin, op je dakterras of balkon is er veel mogelijk. Maar hoe moet je beginnen? Wat kun je het beste doen? En welke planten zijn niet alleen leuk voor dieren, maar vooral ook voor jou? In Tuinieren met wilde planten staan alle antwoorden!

  Martin Stevens legde de basis voor zijn uitgebreide plantenkennis bij de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. Als beheerder van een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten legde hij een heemtuin aan en bracht zijn liefde voor de natuur over op vele bezoekers. Nu kweekt hij wilde planten en is actief betrokken bij het Levend Archief en Wilde Weelde.

 • Kikker en paddenhuis

  € 12,55

  Door het plaatsen van dit mooie kikker- en paddenhuis wordt jouw tuin erg aantrekkelijk voor amfibieën. Je geeft ze namelijk een plekje waar ze zich overdag goed kunnen verschuilen.

 • Egelmand - Groot

  € 17,85

  Een goed nest is van levensbelang voor egels. Gedurende hun winterslaap vinden ze daar een veilige en beschutte plek om de winter succesvol door te komen. In ons opgeruimde landschap ontbreekt het vaak aan mogelijkheden voor de egel om een nest te bouwen. Deze egelmand vormt als imitatie van een natuurlijk nest, de ideale huisvesting voor een egel.

  Plaats de egelmand op een droge ondergrond op een beschutte en rustige plaats in de tuin. Leg wat losse bladeren in de mand. Dek vervolgens de mand af met een dikke laag bladeren, daarna met een plastic zeil en vervolgens weer met bladeren, takken en andere natuurlijke materialen. Laat de opening vrij en zorg dat deze niet naar het noorden of noordoosten gericht is.

  Lengte 51,5 cm

  Breedte 38,5 cm

  Hoogte 21 cm

  Door de afmetingen van deze mand is deze alleen verkrijgbaar in onze fysieke winkel in Gent. 

 • Kleine ronde insectenblok

  € 2,99

  Help de bijen door dit grappige kleine insectenblok op te hangen in uw tuin. Bijen zijn essentieel voor onze voedselvoorziening. Zij zorgen immers voor de bestuiving van planten. Solitaire bijen verzamelen stuifmeel en leggen dat in de uitgeboorde gaten. Als ze genoeg verzamelt hebben leggen ze een eitje erbij en dekken ze de cel af met een laagje. Vervolgens beginnen ze weer met een beetje stuifmeel om weer een nieuwe broedcel te maken. Wanneer de eitjes uitkomen vormt het stuifmeel voedsel voor de jonge bij en werkt hij zich zo naar buiten om uit te vliegen.

  Geef dit insectenblok een zonnig plaatsje, het liefst in de buurt van veel bloeiende planten. 

  Lengte 5 cm

  Breedte 8,5 cm

  Hoogte 15 cm

 • Insectenhuis zeshoek

  € 16,99

  Insecten zijn onmisbaar in de natuur. Zo helpen bijen bij de bestuiving van planten, kruiden en fruitbomen. Door dit Insectenhotel te plaatsen help je ze van daaruit hun nuttige werk te doen. Gevuld met bamboe en rond hout is dit insectenhuis ideaal voor solitaire bijen en andere beestjes zoals spinnen, oorwormen en kevers. Plaats het Insectenhotel op een zonnige plek in de buurt van bloeiende planten.

  Fraai vormgegeven, degelijk uitgevoerd in vurenhout en afgewerkt met een blanke lak op waterbasis.

  Lengte 8 cm

  Breedte 16 cm

  Hoogte 16 cm

 • Vetbolhouder Sam duo

  € 6,29

  Deze energierolhouder van SingingFriend is uniek omdat hij gemaakt is van 100% gerecycled materiaal uit drankverpakkingen. Het bestaat uit 2 units die aan elkaar zijn verbonden met een touw. Dit product zorgt ervoor dat afval ook daadwerkelijk een tweede leven krijgt en niet op de vuilnisbelt terecht komt. De Sam heeft hierdoor een prachtige, natuurlijke uitstraling en een lange levensduur.

  De SingingFriend Sam houder is te gebruiken als vetbolhouder, geschikt voor drie kleinere vetbollen.

 • Mok Pimpelmees

  € 5,75

  Deze mooie mok is voorzien van fraaie, natuurgetrouwe tekeningen van Elwin van der Kolk en vormt een aanwinst voor elke vogelliefhebber. De buitenzijde van de mok bevat een tekening van de volwassen pimpelmees en aan de andere kant het jong. Aan de binnenkant bevindt zich een prachtige afbeelding van zijn natuurlijke omgeving.

  Elwin van der Kolk, de Nederlandse bioloog en natuurschilder, werd al op jonge leeftijd gefascineerd door de natuur om hem heen. Een groot deel van zijn jeugd bracht hij door met vogels kijken en vogels tekenen. In zijn tekeningen probeert hij de natuur op zo’n manier vast te leggen dat de kijker aangemoedigd wordt om de natuur te bewonderen en te beschermen.

  De mokken zijn vaatwasmachinebestendig.

 • Mok Roodborst

  € 5,75

  Deze mooie mok is voorzien van fraaie, natuurgetrouwe tekeningen van Elwin van der Kolk en vormt een aanwinst voor elke vogelliefhebber. De buitenzijde van de mok bevat een tekening van de volwassen roodborst en aan de andere kant het jong. Aan de binnenkant bevindt zich een prachtige afbeelding van zijn natuurlijke omgeving.