Kids

.

Actieve filters

 • 321 superslimme dingen die je moet weten over natuur

  € 22,99
  • De ultieme weetjes-encyclopedie over de natuur

  Wist je dat:

  • jaarringen van bomen iets vertellen over bosbranden of vulkaanuitbarstingen van eeuwen geleden?
  • pinguïnvaders helpen bij het uitbroeden van de eieren?
  • vleesetende planten insecten lokken met slimme trucs?
 • Het grote Gentse natuurkleurboek

  € 8,50

  In dit kleurboekje van JNM Gent, een samenwerking tussen de twee Gentse afdelingen van de Jeuegdbond voor Natuur en Milieu, hebben de vrijwilligers hun uiterste best gedaan om een boek vol fijne tekeningetjes van natuur in en rond Gent te verzamelen. Zowel planten als dieren worden getoond.  Bij de tekeningen vind je interessante teksten en weetjes over de soort die je zelf kan inkleuren. Veel plezier gegarandeerd. 

 • 321 Superslimme dingen die je moet weten over wetenschap

  € 22,99

  Wist je dat:

  • de vacht van een ijsbeer niet echt wit is?
  • je vingertoppen rimpelen in bad zodat je meer grip hebt?
  • je een spel Monopoly kunt winnen met wiskundige trucs?
  • het binnenste van je potlood gemaakt is van dezelfde stof als diamant?
  • spelen met blokken goed is voor je brein?
  • voetafdrukken zichtbaar blijven op de maan?
  • je kunt 3D-printen met de inkt van mosselschelpen?

  321 verrassende weetjes over de ruimte, dieren en planten, wiskunde, fysica, scheikunde, sociale wetenschappen, computers en technologie.

 • Zeg kleine dolfijn... wat duik jij diep

  € 12,95

  Peuters en kleuters leren dolfijnen kennen. Een vrolijk prentenboek met een mooi dierenverhaal en leuke weetjes.

  Veerle vangt haar eerste garnalen en haringen en raakt bij het duiken verstrikt in een visnet. Ze is helemaal alleen. Wordt ze op tijd gered? Peuters en kleuters leren dolfijnen kennen. Een mooi verhaal en vier pagina’s vol informatie over de dolfijn. Wist jij bijvoorbeeld dat de meest voorkomende ‘dolfijn’ in de Noordzee bruinvis heet? Luister naar het liedje van de dolfijn op zegkleine.nl.

 • Het complete bomenboek

  € 15,99

  Ontdek de fascinerende wereld van bomen. Hoe ontstaat een boom en hoe groeien bomen? Wat kunnen bomen allemaal en wat maakt een boom bijzonder? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in dit complete boek vol verbazingwekkende informatie en kleurrijke en gedetailleerde tekeningen. Met thematische spreads (vol bladeren en wortels onder andere), zoekpagina’s om bomen in je eigen omgeving te leren herkennen, tips, quizjes en spelletjes.

  Het complete bomenboek is een prachtig geïllustreerd naslagwerk voor jonge ontdekkers en natuurliefhebbers vanaf 8 jaar.

 • Atlas van de klimaatverandering

  € 21,99

  Actueel en urgent boek over klimaatverandering

  ‘Hoe actueel kan een boek zijn? Inmiddels komen we er echt niet meer onderuit. De klimaatverandering is een feit! Maar wat betekent dit nu voor de kinderen, die ook met dit probleem worden opgezadeld? Dat is te lezen in dit fantastisch beeldende boek van Dan Hooke, die het voor elkaar heeft gekregen om op een indrukwekkende manier te schrijven over de belevingswereld van de kinderen in Atlas van de klimaatverandering.’ De Leesclub van Alles

  Welke landen stoten het meeste CO2 uit? Welke steden krijgen te maken met de zeespiegelstijging? Hoe ziet het poolijs er over tien jaar uit? En welke landen maken op een slimme manier gebruik van duurzame energiebronnen? Begrijp de oorzaken van klimaatverandering, van fossiele brandstoffen en landbouw tot mode. Bekijk de impact van klimaatverandering, zoals opwarming van de aarde en extreem weer. En ontdek wat jij kunt doen om de impact van klimaatverandering te verminderen.

  Deze unieke atlas is perfect leesvoer voor alle (jonge) klimaatactivisten: boordevol feiten en cijfers en met meer dan 30 kaarten.

 • Het grote waterboek

  € 16,99

  Het grote waterboek: van zwetende planten tot verwoestende tsunami's. Een fascinerend en geïllustreerd weetjesboek over het belang van water op onze planeet: in de natuur en voor de mens. 

  • Hoe werkt waterzuivering?
  • wanner krijg je een onweersbui?
  • stromen er ook ondergrondse rivieren?
  • wat is virtueel water?
  • waarom moet je water drinken?
  • Wanner zijn de eerste riolen gebouwd?
 • Ketnet 101 dingen die je moet doen voor je 12 bent

  € 10,00
  • Maak zelf een kompas
  • Leer een supercoole goocheltruc
  • Maak de beste chocolademelk ter wereld
  • Schrijf een brief met onzichtbare inkt
  • Creëer je eigen superheld

  En nog 96 andere activiteiten om alleen of samen met je vrienden te doen.

  Hoeveel kun jij er afvinken?

 • Superposter bodemdieren

  € 9,75

  De poster 'Kijk, bodemdiertjes vind je overal waar je maar loopt' staan de meest voorkomende bodemdieren van bos, plantsoen en schoolplein, ingedeeld naar soort en met een stuk korte informatie. De poster heeft een formaat van 50 x 70 centimeter.

  De poster kan worden opgehangen in het klaslokaal of thuis en leert kinderen om verschillende soorten bodemdieren te herkennen.

 • Zoekkaart beestjes op bloemen IVN

  € 1,35

  Al vanaf het vroege voorjaar genieten bijen, vlinders en andere bestuivers volop van de zon! Ben jij ze tegengekomen? Met de IVN zoekkaart Beestjes op bloemen ontdek je alles over deze insecten. Welke hommel zit er op die bloem? En hoe kan jij zelf een bed & breakfast maken voor bijen en andere bestuivers?

  Met de IVN zoekkaart beestjes op bloemen ontdek je verschillende soorten insecten en leer je ze herkennen. De zoekkaart is gemaakt van steenpapier. Dit bijzondere papier is duurzaam, kan tegen water en gaat daarom veel langer mee dan normaal papier. De zoekkaart is door het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen in je tas of jaszak.

  Naast de determineerkaart op de voorkant staan er op de achterkant van de zoekkaart verschillende natuurweetjes en tips voor leuke natuuractiviteiten.

 • Zoekkaart waterdieren IVN

  € 1,35

  Met de IVN zoekkaart waterdieren ontdek je verschillende soorten waterdiertjes en leer je ze herkennen. De zoekkaart is gemaakt van steenpapier. Dit bijzondere papier is duurzaam, kan tegen water en gaat daarom veel langer mee dan normaal papier. De zoekkaart is door het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen in je tas of jaszak.

  Naast de determineerkaart op de voorkant staan er op de achterkant van de zoekkaart verschillende natuurweetjes en tips voor leuke natuuractiviteiten.

 • Zoekkaart bodemdiertjes IVN

  € 1,35

  Waar blijven toch al die bladeren die in de herfst van de takken vallen? Die worden opgeruimd door miljarden kleine beestjes. Al die bodemdiertjes kunnen erg van elkaar verschillen. Er zijn beestjes die kruipen, beestjes die graven, beestjes die vliegen en beestjes die glijden. De één heeft geen poten, de ander wel 400. En omdat er zo veel bodemdieren zijn, is het niet moeilijk om er één te vinden. Kijk goed naar jouw bodemdiertje: kun je erachter komen wat het is? Met deze handige zoekkaart op zakformaat kom je het snel te weten. 

  Met de IVN zoekkaart bodemdiertjes ontdek je verschillende soorten insecten en leer je ze herkennen. De zoekkaart is gemaakt van steenpapier. Dit bijzondere papier is duurzaam, kan tegen water en gaat daarom veel langer mee dan normaal papier. De zoekkaart is door het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen in je tas of jaszak.

  Naast de determineerkaart op de voorkant staan er op de achterkant van de zoekkaart verschillende natuurweetjes en tips voor leuke natuuractiviteiten. 

 • Zoekkaart diersporen IVN

  € 1,35

  Met de IVN zoekkaart diersporen ontdek je verschillende soorten sporen en leer je ze herkennen. Sporen van dieren zijn overal te vinden, zolang je maar weet waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan voetsporen van een (edel)hert, een ree of een zwijn, maar ook knaagsporen van een eekhoorn die een dennenappel heeft aangevreten of een specht die gaten in een dode boom heeft getikt, op zoek naar lekkere insecten.

  De zoekkaart is gemaakt van steenpapier. Dit bijzondere papier is duurzaam, kan tegen water en gaat daarom veel langer mee dan normaal papier. De zoekkaart is door het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen in je tas of jaszak.

 • Zoekkaart Vogels in de wei IVN

  € 1,35

  Met de IVN zoekkaart vogels in de wei ontdek je verschillende soorten vogels en leer je ze herkennen. De zoekkaart is gemaakt van steenpapier. Dit bijzondere papier is duurzaam, kan tegen water en gaat daarom veel langer mee dan normaal papier. De zoekkaart is door het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen in je tas of jaszak.

  Naast de determineerkaart op de voorkant staan er op de achterkant van de zoekkaart verschillende natuurweetjes en tips voor leuke natuuractiviteiten. 

 • Zoekkaart De wilde stad IVN

  € 1,35

  Met de IVN zoekkaart de wilde stad ontdek je verschillende soorten dieren en planten die je in de stad of dorp kunt tegenkomen. De kaart helpt je om deze soorten te leren herkennen. De zoekkaart is gemaakt van steenpapier. Dit bijzondere papier is duurzaam, kan tegen water en gaat daarom veel langer mee dan normaal papier. De zoekkaart is door het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen in je tas of jaszak.

 • Zoekkaart paddenstoelen IVN

  € 1,35

  Met de IVN zoekkaart paddenstoelen ontdek je verschillende soorten paddenstoelen en leer je ze herkennen. De zoekkaart is gemaakt van steenpapier. Dit bijzondere papier is duurzaam, kan tegen water en gaat daarom veel langer mee dan normaal papier. De zoekkaart is door het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen in je tas of jaszak.

  Naast de determineerkaart op de voorkant staan er op de achterkant van de zoekkaart verschillende natuurweetjes en tips voor leuke natuuractiviteiten.