Publicaties

.

Actieve filters

 • Het spreadboek van JNM

  € 10,00

  Spreads 

  Of we ze nu spreads noemen, smoskes, prutjes of smeersels, het blijven de meest verrassende en smakende elementen van een gezonde kampmaaltijd. Broodspreads helpen ons om op kamp ecologischer, gezonder en met minder afval te koken. Maar bovenal zijn ze gevarieerd en lekker. 

  In dit boekje vind je 22 recepten en tal van tips die je kunnen helpen om op kamp of thuis zelf aan de slag te gaan. 

  Smakelijk!

 • Velddeterminatietabel Lieveheersbeestjes van West-Europa

  € 8,00

  De lieveheersbeestjes vormen een gemakkelijk te herkennen familie (Coccinellidae) van kevertjes. In West-Europa komen bijna 140 soorten voor, waarvan iets minder dan de helft behoren tot de zogenaamde typische lieveheersbeestjes, dit zijn de Echte lieveheersbeestjes (Coccinellinae), Breedkoplieveheersbeestjes (Chilocorinae) en de Blad-etende lieveheersbeestjes (Epilachninae), dewelke in deze gids opgenomen zijn. In deze editie werden ook de Nepkapoentjes (Coccidulinae) opgenomen, die samen met de Dwergkapoentjes (Scymninae), de atypische lieveheersbeestjes vertegenwoordigen. De Dwergkapoentjes werden in deze gids niet behandeld omdat ze zeer klein - en vaak moeilijk in het veld te determineren - zijn. Voor elke soort worden naast de determinatiekenmerken ook de zeldzaamheid, geografische verspreiding, habitat, actieve periode, voedsel en overwinteringsplaatsen besproken. Voor enkele soorten werd een nieuwe Nederlandse naam geïntroduceerd. Daarnaast kan je in deze gids een determinatietabel terugvinden voor de (3de en) 4de instar larven, met foto's en tekeningen geïllustreerd. De determinatiekenmerken zijn zo gekozen dat ze met het blote oog kunnen worden waargenomen of in uitzonderlijke gevallen met een 10x-loupe.

  De winst van dit product gaat integraal naar de werking van JNM vzw.

 • Time to play! Dode momentenboekje

  € 15,00

  Kennismakings-, teambuildings-, vertrouwensspelen en spelletjes voor buiten en binnen. Het Dode momentenboekje, ontwikkeld door JNM Ninove-Geraardsbergen, biedt de oplossing voor wie even geen inspiratie heeft. Bij elk spelletje vind je de speelduur, het doelpubliek, het aantal personen, het nodige materiaal en de speluitleg.

  De winst van dit product gaat integraal naar de werking van JNM vzw.

 • Waarom vossen op egels plassen

  € 7,50

  Wist je dat gierzwaluwen slapen in de lucht? Ken je het verschil tussen een libel en een waterjuffer? Dit boekje in zakformaat bevat een bonte verzameling natuurweetjes, kleine verhaaltjes en groene spelletjes. Geen zebra's en krokodillen, maar dieren en planten van bij ons. Ideaal als je met kinderen op tocht bent in de natuur! Dit hapklaar brokje natuureducatie is bijzonder geschikt voor in de jeugdbeweging, voor ouders, leerkrachten of jonge speurneuzen.

  De winst van dit product gaat integraal naar de werking van JNM vzw.