Vissen

.

Actieve filters

 • Minigids strand en zee

  € 7,50

  Vind je het ook heerlijk om uit te waaien op het strand, of langs de vloedlijn lopen? Lekker in het zonnetje. Niets is dan leuker om te zoeken naar schelpen, krabben of kwallen. Ga met deze zoekkaart op pad en laat je verrassen wat je allemaal tegen kunt komen.

  Langs onze kust is veel voedsel te vinden voor vogels zoals schelpdieren, krabben, kwallen en zeepieren. Veel van deze dieren staan afgebeeld op deze zoekkaart. Veel kijkplezier!

 • Zeeboek

  € 22,95

  Een praktische veldgids voor iedereen die het zeeleven wil ontdekken, van wieren en sponzen tot geleedpotigen, vissen en zeezoogdieren. Deze gids biedt informatie over ecologie en voorkomen en heldere determinatiesleutels. Aan bod komen zowel de algemene als bijzondere soorten. Het boek is rijk geïllustreerd, met gedetailleerde tekeningen en kleurenfoto's.
  Een bezoek aan de Nederlandse kust levert vaak een schat aan biologische vondsten op. Schelpen, wieren of een roggenei op het strand, anemonen, zakpijpen en allerlei daartussen levende dieren op havenwerken en stenen, vissen of inktvissen tijdens het korren, snorkelen of duiken, of zelfs een zeezoogdier voor de boeg van een schip. Het leven langs de Nederlandse kust is zeer gevarieerd!
  Het Zeeboek is al ruim 30 jaar bekend en geliefd. Alle groepen komen aan bod in aparte hoofdstukken die zijn samengesteld door vele Nederlandse experts. Het Zeeboek brengt de grote rijkdom van het Nederlandse zeeleven bij elkaar in één gids. Zo wordt elk bezoek aan onze kust een avontuur.

 • Veldgids De Nederlandse zeevissen

  € 12,50

  In deze veldgids met determinatiesleutel vind je 119 vissoorten van Ansjovis tot Zeeduivel die in het Nederlandse kustgebied voorkomen of die door Nederlandse beroepsvissers regelmatig uit de Noordzee worden aangevoerd en vervolgens te vinden zijn in de vishandel. Omdat Nederland niet zo sterk verschilt met België is deze gids ook bruikbaar aan de Belgische kust. Ook zijn soorten opgenomen die met enige regelmaat afdwalen vanuit hun normale verspreidingsgebied, waaronder de reuzenhaai en de maanvis. Dat gaat goeie blokkers opleveren!