(Korst)Mossen

.

Actieve filters

 • ANWB Bosgids: dieren, planten en paddenstoelen.

  € 35,00

  Met de ANWB Bosdgids van Eva-Maria en Wolfgang Meyer in de hand zie je pas echt dat een bos meer is dan alleen bomen. We zoeken er vaak vooral rust, maar het groene landschap herbergt ook een actief biosysteem van dieren, planten en paddenstoelen. Als je daar meer van weet, is een bos een geweldige plek om de natuur te beleven. Je wandelingen worden zo nog avontuurlijker. In deze gids vind je de belangrijkste 550 soorten uit onze bosflora en -fauna: bomen, struiken, kruiden, grassen, varens, mossen, paddenstoelen, zoogdieren, reptielen, vogels, insecten en slakken – alles met heldere foto's. Met een informatieve inleiding over de belangrijke rol van bossen en hun bedreigingen.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar.

 • Korstmossen op bomen - algemene blad- en struikvormige soorten

  € 6,00

  Korstmossen op bomen zijn te vinden als herkenbare rozetten, vlekken of ministruikjes op schors. De op het eerste oog saai ogende vlekjes zien er fantastisch uit zodra je ze met een loep bekijkt. Met de gids korstmossen op bomen zijn aan de hand van simpele kenmerken die voor iedereen bruikbaar zijn de algemene epifytische korstmossen goed te determineren. De gids bevat duidelijke beschrijvingen en detailfoto’s ter toelichting hiervan. Met prachtige overzichtsfoto’s zijn de soorten verduidelijkt. Een perfecte gids voor de beginner en enthousiasteling op gebied van korstmossen!

 • Zoekkaart om grassen, varens en mossen te herkennen

  € 2,00

  Zoekkaart om grassen, varens en mossen te herkennen. Met deze zoekkaart zijn de meest voorkomende soorten grassen, varens en mossen op naam te brengen. de herkenning van de grassen gaat aan de hand van de bloeiwijze.

 • Basisgids Mossen

  € 26,50

  Een handige mossengids voor beginners! Mossen zijn relatief onbekend en daarmee onbemind. Doodzonde, want als je goed kijkt zie je overal een fantastische verscheidenheid aan mossen. Deze gids is een ideaal hulpmiddel om algemeen voorkomende soorten (en enkele zeldzamere) te leren herkennen. De vele duidelijke kleurenfoto's en heldere indeling helpen hierbij.

  • 190 algemeen voorkomende soorten mossen van Nederland en België makkelijk herkennen.
  • Duidelijke kleurenfotos en detailfotos per soort
  • Beknopte informatie over ecologie en voorkomen
  • Handige tips voor herkenning
  • Geschikt voor beginners en amateurs
 • Veldgids Korstmossen

  € 45,95

  De Veldgids korstmossen is een handzame gids die voor het eerst alle 700 soorten van Nederland behandelt. De nieuwe veldgids staat vol recente informatie over de kenmerken, de ecologie en de verspreiding van meer dan 400 soorten, steeds toegesneden op de Nederlandse situatie. Honderden prachtige foto's verluchtigen de tekst en van 180 soorten zijn ook verspreidingskaartjes opgenomen. Veel informatie in dit boek is tot dusver nog nooit gepubliceerd. Korstmossen zijn ideale milieu-indicatoren: alle belangrijke milieuthema's, zoals verzuring, vermesting, en recent ook klimaatsverandering zijn aan het gedrag van de korstmossen af te lezen. In de zeventiger jaren leidde de overmaat aan zwaveldioxide tot 'korstmoswoestijnen'. Later herstelde dat weer, maar was er een sterke opmars van soorten die goed gedijen bij een overmaat aan ammoniak in de lucht. En op dit moment leiden klimaatsveranderingen zelfs tot de opkomst van tropische soorten in ons land! Ook dit alles komt in deze veldgids uitvoerig aan bod.