Libellen

.

Actieve filters

 • Atlas of the dragonflies and damselflies of West and Central Asia -ACTIE

  € 17,50

  Deze atlas geeft een overzicht van Odonata (waterjuffers en libellen) die voorkomen in West en Centraal Azië. 

  Libellen vormen een goede indicator om te zien hoe goed, of slecht, het gesteld is met de biodiversiteit van zoetwatergebieden. Die gebieden staan de laatste tijd zwaar onder druk, en met name in West- en Centraal-Azië. Om de bescherming van zoetwaterfauna te bevorderen hebben Naturalis Biodiversity Center, De Vlinderstichting en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) gewerkt aan een overzicht van de verspreiding van de libellen in dit kwetsbare gebied.

  Nu €17,5 IPV €25!

 • Veldgids Libellen

  € 34,95

  Voor iedereen die snel en betrouwbaar alle libellen van Europa wil herkennen en determineren. Deze veldgids combineert heldere beschrijvingen met veel achtergrondinformatie, waarnemingstips en goede, duidelijke foto's van het mannetje én vrouwtje. De beste fotogids op dit gebied.

  - 100 Noord- en Midden-Europese soorten juffers en echte libellen herkennen
  - ecologie, leefwijze, verspreiding, herkenning en bescherming
  - foto's van mannetje en vrouwtje en detailtekeningen
  - extra aandacht voor variatie in tekening en kleur bij 'moeilijke' soorten
  - waarnemingstips
  - actuele verspreidingskaartjes voor de soorten van de Benelux
  - overzicht van de libellen van Zuid-Europa

  Een toegankelijke gids voor beginners en gevorderden. Geschreven door Nederlandse topauteurs. 9de herziene druk met nieuwe verspreidingskaartjes en nieuwe foto's.

 • ANWB Bosgids: dieren, planten en paddenstoelen.

  € 36,99

  Met de ANWB Bosdgids van Eva-Maria en Wolfgang Meyer in de hand zie je pas echt dat een bos meer is dan alleen bomen. We zoeken er vaak vooral rust, maar het groene landschap herbergt ook een actief biosysteem van dieren, planten en paddenstoelen. Als je daar meer van weet, is een bos een geweldige plek om de natuur te beleven. Je wandelingen worden zo nog avontuurlijker. In deze gids vind je de belangrijkste 550 soorten uit onze bosflora en -fauna: bomen, struiken, kruiden, grassen, varens, mossen, paddenstoelen, zoogdieren, reptielen, vogels, insecten en slakken – alles met heldere foto's. Met een informatieve inleiding over de belangrijke rol van bossen en hun bedreigingen.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar.

 • Herkenningskaart Echte Libellen

  € 2,99

  Echte libellen en juffers breng je op naam met de herkenningskaart / zoekkaart Libellen. Lantaarntje, oeverlibel, paardenbijter, waterjuffer of glazenmaker, veel voorkomende soorten staan op deze zoekkaart Libellen afgebeeld. Op de voorzijde staan de echte libellen afgebeeld, op de achterzijde staan de juffers.

 • Zoekkaart om libellen te herkennen

  € 2,00

  Met deze zoekkaart kun je namen opzoeken van libellen. Beantwoord een aantal eenvoudige vragen en breng de soort op naam.