Dag- & nachtvlinders

.

Actieve filters

 • Zakgids Vlinders van de Benelux

  € 19,95

  Deze nieuwe vlindergids voor onderweg brengt meer dan 100 dagvlinders van de Benelux in beeld. Met behulp van duidelijke foto's en zoektips kun je veel algemene soorten ontdekken en leren herkennen.

  De ‘Zakgids Vlinders van de Benelux’ beschrijft alle soorten dagvlinders voor de hele Benelux, inclusief soorten die recent zijn waargenomen. Alle relevante kenmerken die van belang zijn voor de herkenning zijn overzichtelijk weergegeven direct naast de prachtige beelden. Deze gids maakt het voor iedereen gemakkelijk om vlinders in de Benelux te herkennen, zowel voor beginners als gevorderden. Met overzichtelijke informatie over de belangrijkste uiterlijke kenmerken, leefgebied, waardplanten en verspreiding. Ideaal voor thuis en onderweg.
  • Alle soorten dagvlinders van de Benelux
  • Met kijktips en wetenswaardigheden
  • Volledig geïllustreerd met prachtige, kleurrijke foto's
  • Alle relevante kenmerken handig weergegeven naast de foto’s
  • In handig zakformaat, ideaal om mee te nemen

  In samenwerking met De Vlinderstichting en Natuurpunt. Wil Leurs is medeauteur en fotograaf van de Basisgids stinzenplanten. Hij werkt als analist hydrobiologie voor Wetterskip Fryslân en is gespecialiseerd in algen en waterplanten. Daarnaast fotografeert hij onder andere al vele jaren de insectenwereld. Marc Guyt is oprichter en eigenaar natuur beeldbank AGAMI, en enthousiast vogel- en natuurfotograaf en wereldreiziger. Hij is ook medeoprichter en organisator van de Texel Big Day, een uniek vogelevent voor het goede doel.

 • Minigids Vlinders

  € 7,50

  Met deze handige uitvouwkaart leer je in een oogopslag alle Nederlandse dagvlinders herkennen. Afmetingen, determinatiekenmerken en vliegtijden maken herkenning extra makkelijk.

  • Alle dagvlinders die je in Nederland kunt zien
  • Met tips voor het herkennen van moeilijke soorten
  • Praktische uitvouwkaart in handig formaat

  In samenwerking met de Vlinderstichting.

 • Het nachtvlinderboek

  € 89,95

  Compleet en fraai geïllustreerd naslagwerk over de inheemse macronachtvlinders. Uit Nederland zijn niet alleen zo'n 100 soorten dagvlinders bekend, maar ook circa 2300 soorten nachtvlinders. Maar weinig mensen weten hoe omvangrijk, prachtig en divers deze laatste groep is; van de minuscule mineermotten tot pijlstaarten zo breed als je hand. Het nachtvlinderboek behandelt alle, ruim 900, inheemse zogeheten macronachtvlinders.


  De soortbeschrijvingen geven heldere informatie over uiterlijk, ecologie, verspreiding, vliegtijd en onderscheidende kenmerken. Bij de soortbeschrijvingen vindt u schitterende foto's van levende nachtvlinders en hun volgroeide rupsen. Daarnaast bevat het boek een totaaloverzicht van opgeprikte vlinders op ware grootte afgebeeld.
  De inleidende hoofdstukken gaan dieper in op wat nachtvlinders zijn, hoe ze leven, hoe je ze het beste kunt vinden, bestuderen en kweken, naast tips waar je op moet letten bij het determineren van vlinders en rupsen.


  Het nachtvlinderboek is het eerste oorspronkelijk Nederlandstalige naslagwerk over nachtvlinders, het eerste werk dat ook de rupsen behandelt en foto's van levende en opgezette exemplaren toont. Een unieke en onmisbare uitgave voor zowel de beginnende als de gevorderde nachtvlinderaar.


  Jeroen Voogd is van kleins af aan al geïnteresseerd in de biologie en ecologie van vlinders. Zijn jarenlange vang-, determineer-, opkweek- en fotografie-ervaringen bundelt hij in een uniek nachtvlinderboek.

 • ANWB Bosgids: dieren, planten en paddenstoelen.

  € 36,99

  Met de ANWB Bosdgids van Eva-Maria en Wolfgang Meyer in de hand zie je pas echt dat een bos meer is dan alleen bomen. We zoeken er vaak vooral rust, maar het groene landschap herbergt ook een actief biosysteem van dieren, planten en paddenstoelen. Als je daar meer van weet, is een bos een geweldige plek om de natuur te beleven. Je wandelingen worden zo nog avontuurlijker. In deze gids vind je de belangrijkste 550 soorten uit onze bosflora en -fauna: bomen, struiken, kruiden, grassen, varens, mossen, paddenstoelen, zoogdieren, reptielen, vogels, insecten en slakken – alles met heldere foto's. Met een informatieve inleiding over de belangrijke rol van bossen en hun bedreigingen.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar.

 • Een spectaculaire wereld van vlinders -ACTIE

  € 16,09

  Een perfecte introductie in de wereld van vlinders voor jong en oud. Wist je dat er meer dan 150.000 verschillende soorten vlinders en motten bestaan? En dat ze voorkomen op elk continent?

  Nu €16.09 IPV €22,99!

 • Herkenningskaart Nachtvlinders

  € 2,99

  In Nederland komen heel veel nachtvlinders voor. Sommige zijn soms nog mooier dan de dagvlinders. Op deze geplastificeerde kaart vind je een aantal opvallende nachtvlinders. Veel van deze vlinders zijn te lokken met licht en een wit laken.

 • Zoekkaart om overdag vliegende nachtvlinders te herkennen

  € 2,00

  Met deze zoekkaart kun je de namen van overdag vliegende nachtvlinders opzoeken. Niet alle overdag vliegende nachtvlinders staan erop, maar de meest voorkomende soorten kun je er wel op vinden.

 • Zoekkaart om vlinders te herkennen

  € 2,00

  Met deze zoekkaart kun je de namen opzoeken van vlinders die overdag vliegen. Niet alle dagvlinders staan erop, maar de meest voorkomende soorten kun je er wel op vinden.

 • Nachtvlinders - De nieuwe veldgids voor Nederland en België

  € 47,50

  Alle soorten worden uitgebreid beschreven en door middel van speciaal gemaakte tekeningen en foto's minutieus in beeld gebracht. Alle informatie uit de van oorsprong Engelse uitgave is aangepast aan de situatie in Nederland en België en aangevuld met extra tekeningen en soortbeschrijvingen. Het boek wordt ingeleid met een algemeen gedeelte over determinatie en bestudering van nachtvlinders. Deze uit het Engels vertaalde, voor Groot-Brittanie en Ierland ontwikkelde gids bevat meer dan 900 nachtvlinders. Ter vergelijking: ons land is 106 soorten dagvlinders rijk. Van de 130 soorten die niet in Groot Brittanie of Ierland voorkomen, maar bij ons wel zijn de 29 meest algemene aan de gids toegevoegd, inclusief een nieuwe tekening door de oorspronkelijke illustrator. Dagvlinders zijn populairder dan nachtvlinders. Dat ze beter te zien zijn omdat ze vooral overdag vliegen, kan niet de reden zijn; minstens evenveel nachtvlindersoorten zijn overdag actief als het totaal aantal dagvlinders. Nachtvlinders hebben meestal een minder opvallend uiterlijk, dat zal ongetwijfeld de reden zijn. Een gids over alleen de nachtvlinders is dan ook een unicum en bedoeld voor een publiek met een zeer specifieke interesse. De stijl van de gids past hierbij: kleine tekeningen (van de vlinders) en foto's (van de rupsen) en veel gedetailleerde informatie. Deze informatie is van een zeer gedegen kwaliteit. Met indexen van wetenschappelijke en Nederlandse vlindernamen, en van waard- en nectarplanten.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar. 

 • Field Guide to the Micro Moths of Great-Britain and Ireland

  € 35,00

  Deze kwalitatieve volle gids over micronachtvlinders van Groot-Britanië en Ierland geeft een prachtige weergave van de micronachtvlinders. In deze Engelstalige gids zijn zijn herkenning, voorkomen, bitoop,... goed beschreven.

 • ANWB Vlindergids - Vlinders, rupsen en waardplanten

  € 36,99

  De indrukwekkende natuurgids Vlinders, rupsen en waardplanten van Heiko Bellmann brengt meer dan 300 vlinders en rupsen en bijna 200 waardplanten samen in één schitterend overzicht. De gids is uniek omdat van bijna elke vlinder tevens de rups wordt afgebeeld. Daarnaast zorgen de kruisverwijzing tussen alle soorten vlinders en waardplanten én een uitgebreid rupsenoverzicht ervoor dat determinatie heel gemakkelijk wordt. Samen met de meer dan 1100 spectaculaire foto's maakt dit Vlinders, rupsen en waardplanten tot dé onmisbare vlindergids voor alle natuurliefhebbers die naast de vlinders ook de rupsen en waardplanten willen leren herkennen.

 • Dagvlinders - Veldgids voor Europa en Noordwest-Afrika

  € 39,99

  Dagvlinders van Tolman en Lewington is hét standaardwerk over vlinders. De gids bevat ruim 450 soorten vlinders van Europa en Noordwest-Afrika, met informatie over naamgeving, voorkomen, vliegtijd, uiterlijk en variatie, biotoop, gedrag, levensloop en waardplanten. Een zeer complete, overzichtelijk ingedeelde veldgids met nauwkeurige tekeningen van de hand van Richard Lewington. Gegevens voor Nederland en Vlaanderen zijn speciaal geactualiseerd door de Vlinderstichting. Onmisbaar voor elke vlinderliefhebber.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar. 

 • De wespvlinders van Nederland en België (DT) -ACTIE

  € 2,13

  Deze tabel helpt je de soorten wespvlinders makkelijk te herkennen.

  Nu €2,13 IPV €3,05!

 • Compact Gids Vlinders

  € 10,99

  Deze compacte vlindergids uit duurzame kunststoflaag bevat natuurgetrouwe tekeningen van meer dan 150 soorten, inclusief kleurvariaties; belangrijkste informatie over kenmerken, verspreiding en leefomgeving; unieke miniposter: in één oogopslag de verschillen tussen veelvoorkomende soorten.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar.