Vliegen & muggen

.

Actieve filters

 • De Nederlandse slakkendoders (Sciomyzidae) (N°13)

  € 15,00

  Slakkendoders zijn kleine tot middelgrote vliegen die zich meestal schuil houden in de vegetatie. Ze zijn niet op bloemen te vinden, maar op bladeren of, ondersteboven, op een stengel. Het merendeel van de soorten heeft een bruin of grijs lichaam. De naam komt van de larven, die zich voeden met slakken en deze uiteindelijk doden. De voedselvoorkeur verschilt per soort : sommigen leven van echte waterslakken, anderen van moerasslakken of landslakken.

  Alle 67 uit Nederland bekende soorten slakkendoders kunnen met dit boek op naam gebracht worden, evenals 17 extra soorten  die voorkomen in aangrenzende landen.

 • Gaasvliegentabel voor de Benelux - papieren versie

  € 3,00

  Gaasvliegentabel voor de Benelux (DT) start met een uitgebreide inleiding over gaasvliegen. Hoe je gaasvliegen het best kan bestuderen wordt ook behandeld. Daarna is er een determinatietabel die je op weg helpt. Een hoofdsleutel brengt je naar verschillende groepen waar je dan verder kan determineren op soort. De determinatietabel wordt versterkt met verschillende tekeningen van de meeste soorten. 

  In deze tweede versie van de tabel zijn de (schoon)heidsfoutjes eruit gehaald. 
  Deze tabel kwam tot stand door een samenwerking tussen JNM en J&N, de Waalse JNM.

  Dit is de papieren versie van deze tabel. Je kan ook de digitale versie kopen via deze link. 

 • ANWB Bosgids: dieren, planten en paddenstoelen.

  € 35,00

  Met de ANWB Bosdgids van Eva-Maria en Wolfgang Meyer in de hand zie je pas echt dat een bos meer is dan alleen bomen. We zoeken er vaak vooral rust, maar het groene landschap herbergt ook een actief biosysteem van dieren, planten en paddenstoelen. Als je daar meer van weet, is een bos een geweldige plek om de natuur te beleven. Je wandelingen worden zo nog avontuurlijker. In deze gids vind je de belangrijkste 550 soorten uit onze bosflora en -fauna: bomen, struiken, kruiden, grassen, varens, mossen, paddenstoelen, zoogdieren, reptielen, vogels, insecten en slakken – alles met heldere foto's. Met een informatieve inleiding over de belangrijke rol van bossen en hun bedreigingen.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar.

 • Veldgids Zweefvliegen

  € 42,50

  Deze veldgids helpt je aan de hand van prachtige macro-opnames om snel en accuraat tot de juiste determinatie te komen. De zeer gedetailleerde afbeeldingen zorgen ervoor dat zelfs de kleinste details zichtbaar worden. Dit is de eerste Nederlandstalige veldgids waarmee alle soorten van België en Nederland op naam kunnen worden gebracht.

 • Zweefvliegen van Nederland en België

  € 10,00

  Zweefvliegen kan je in grote getale tegenkomen en zijn ontzettend divers in biologie en uiterlijk. Het zijn meesters in mimicry, die hun onschuld verhullen in verbluffende vermommingen van wespen, bijen en hommels. Naast een genot om naar te kijken zijn het belangrijke bestuivers. Reden genoeg om ze te bestuderen!

  Deze gids maakt deze fascinerende groep toegankelijk voor beginners en herkenning in het veld. Alle uit Nederland en België bekende soorten zijn opgenomen en worden behandelt met soortbeschrijvingen, foto’s, schematische tekeningen en tabellen. Zo zijn verreweg de meeste soorten op naam te brengen.

 • Zoekkaart om muggen, vliegen, bijen en wespen te herkennen

  € 2,00

  Handige zoekkaart om muggen, vliegen, bijen en wespen op naam te brengen. Beantwoord een aantal eenvoudige vragen en breng de soort op naam.

 • Veldtabel Wolzwevers van de Benelux

  € 7,00

  De familie wolzwevers is een groep parasitaire vliegen die hun naam te danken hebben aan hun zweefvermogen. Enkele soorten zijn wollig behaard. De warmte-minnende vliegen tellen in Nederland 21 soorten, waarvan de meeste makkelijk in het veld op naam te brengen zijn met deze met fotos geïllustreerde veldtabel. Deze uitgave is gemaakt in samenwerking met EIS kenniscentrum insecten.

 • Veldgids Roofvliegen van Nederland en België

  € 14,00

  Deze veldgids voor Nederlandse en Belgische Roofvliegen maakt de roofvliegen een zeer toegankelijke groep vliegen. Veel soorten zijn in het veld, vaak vanaf foto, te herkennen met deze veldgids. De soortteksten en tabellen zijn rijk geïllustreerd met fotos en schematische tekeningen van lastige kenmerken. De gids gaat ook in op de ecologie en het voorkomen van roofvliegen. Alle soorten die ooit in Nederland en België zijn waargenomen worden beschreven, evenals de soorten van het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en de aangrenzende delen van Duitsland en Frankrijk.

 • De spillebeenvliegen, wortelvliegen en wolzwevers (DT)

  € 3,00

  In deze tabel zijn vier vliegengroepen opgenomen. De spillebeenvliegen (Calobatidae, Micropezidae en Tanypezidae), wortelvliegen (Psilidae), wolzwevers (Bombyliidae) en al toegift de boomschorsvlieg (Megamerinidea). Met de tabel kan je in heel Noordwes-Europa aan de slag.

 • Wapenvliegentabel (DT)

  € 5,00

  Deze tabel behandelt de families Xylomyidae en Stratiomydae, samen de superfamilie Stratiomyioidea. De Stratiomyioidea behoren tot de primitiefste vliegen op basis van vleugeladering, die eenvoudig is. Naast de in Nederland en België voorkomende wapenvliegen zij ook alle soorten uit Groot-Brittanië, Ierland, Denemarken, Noord-Frankrijk en het aangrenzende westen van Duitsland opgenomen.

 • Hoverflies of North-West Europe

  € 57,75

  Bijgewerkte editie met herzieningen van de tekst. Hiermee worden de zweefvliegen van Noordwest-Europa geïdentificeerd en bevat de kennis die in vele eerdere artikelen in de afgelopen decennia gepubliceerd werden. Het boek behandelt 500 soorten - Bijna twee derde van de in Europa bekende syrphid fauna. Het grootste deel van het boek bestaat uit dichotome sleutels van alle zweefvliegen die zijn aangetroffen in het gebied, rijkelijk geïllustreerd met tekeningen

 • Dansvliegen (DT)

  € 3,00

  Deze determinatietabel dateert van 1990 maar wordt nog steeds intensief gebruikt. Ze geeft een beknopte inleiding en daarna een determinatietabel met soortbeschrijving over de Dansvliegen die voorkomen in de Benelux.

 • De Europese families van muggen en vliegen

  € 39,95

  een determinatietabel en familiebeschrijvingen van álle 132 in Europa voorkomende families van de muggen en vliegen. Alles over determinatie, biologie en leefwijze. Deze nieuwe determinatietabel maakt het nu mogelijk om ook traditioneel lastige groepen redelijk eenvoudig op naam te brengen. Rijk geillustreerd met meer dan 600 afbeeldingen. Voor elke familie is een overzicht opgenomen van de systematiek, de belangrijkste kenmerken, een heldere samenvatting van de biologie en determinatieliteratuur. - nieuwe toegankelijke determinatietabel - familiebeschrijvingen van álle 132 Europese families muggen en vliegen - per familie systematiek, kenmerken, biologie en determinatieliteratuur - meer dan 600 zwart wit illustraties De inhoud is uitgebreid getest door leden van de Nederlandse Entomologische Vereniging en toegankelijk gemaakt voor zowel de geïnteresseerde leek als de meer gevorderde liefhebber.

 • Gaasvliegentabel voor de Benelux - digitaal product

  € 1,25

  Gaasvliegentabel voor de Benelux (DT) start met een uitgebreide inleiding over gaasvliegen. Hoe je gaasvliegen het best kan bestuderen wordt ook behandeld. Daarna is er een determinatietabel die je op weg helpt. Een hoofdsleutel brengt je naar verschillende groepen waar je dan verder kan determineren op soort. De determinatietabel wordt versterkt met verschillende tekeningen van de meeste soorten. 

  In deze tweede versie van de tabel zijn de (schoon)heidsfoutjes eruit gehaald.
  Deze tabel kwam tot stand door een samenwerking tussen JNM en J&N, de Waalse JNM.

  Dit is een digitaal product: dit betekent dat je na betaling de tabel kan downloaden. Er zal dus niks worden opgestuurd naar jou. Hoe het concreet werkt, lees je hieronder. 
  De papieren versie kan je kopen via deze link

 • De Nederlandse breedvoetvliegen (n°10)

  € 15,00

  Met deze Entomologische Tabel kunnen alle 36 uit Nederland bekende soorten breedvoetvliegen op naam gebracht worden, evenals 12 extra soorten die in aangrenzende landen voorkomen. Twaalf soorten worden hier voor het eerst gemeld. Daarnaast komt ook de enige Europese soort van de verwante familie van de bastaardbreedvoetvliegen aan bod. Ter gelegenheid van deze publicatie hebben alle soorten voor het eerst een Nederlandse naam gekregen. Van elke soort wordt de huidige kennis over de biologie en de verspreiding in Nederland besproken.

 • De Nederlandse boorvliegen (n°5)

  € 17,50

  Uit Nederland zijn 83 soorten boorvliegen bekend. Daarnaast zijn nog 20 soorten uit het aangrenzend gebied opgenomen in deze uitgave,waarmee de tabel compleet is voor de Benelux, Gr.Brittannië en aan nabije delen van Duitsland en Frankrijk. De inleidende hoofdstukken gaan uitgebreid in op de interessante biologie van boorvliegen. Natuurlijk is er veel aandacht voor de waardplantspecialisatie van de larven,die zich voeden met plantendelen. Ook minder bekende aspecten komen aan bod,zoals baltsgedrag en mimicry, Per soort is een uitgebreide samenvatting van de kennis te vinden in de soortbesprekingen.