Bijen, wespen & mieren

.

Actieve filters

 • Minigids Bijen en Hommels

  € 7,50

  Deze praktische uitvouwkaart helpt je in één oogopslag algemene soorten hommels en bijen herkennen. Deze kaart past in elke rugzak, handig voor onderweg of voor een wandeling in je tuin.

  • 67 bijen en hommels herkennen
  • de beste bijenplanten
  • tips voor een bijvriendelijke tuin

  In samenwerking met de Bijenstichting.

 • Nederlandse bijen op naam brengen/deel 2

  € 15,00

  Wilde bijen zijn de belangrijkste bestuivers van wilde planten en gewassen. Met het verschijnen van dit deel 2 is ‘Nederlandse bijen op naam brengen’ het eerste complete Nederlandstalige determinatiewerk voor de Nederlandse bijen! Deel 2 behandelt zes genera en 176 soorten.

 • ANWB Bosgids: dieren, planten en paddenstoelen.

  € 35,00

  Met de ANWB Bosdgids van Eva-Maria en Wolfgang Meyer in de hand zie je pas echt dat een bos meer is dan alleen bomen. We zoeken er vaak vooral rust, maar het groene landschap herbergt ook een actief biosysteem van dieren, planten en paddenstoelen. Als je daar meer van weet, is een bos een geweldige plek om de natuur te beleven. Je wandelingen worden zo nog avontuurlijker. In deze gids vind je de belangrijkste 550 soorten uit onze bosflora en -fauna: bomen, struiken, kruiden, grassen, varens, mossen, paddenstoelen, zoogdieren, reptielen, vogels, insecten en slakken – alles met heldere foto's. Met een informatieve inleiding over de belangrijke rol van bossen en hun bedreigingen.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar.

 • Basisgids Wilde bijen

  € 26,50

  In Nederland komen zo’n 350 soorten bijen voor, waarvan de Honingbij de bekendste is. De verbluffende rijkdom aan wilde bijen is voor veel mensen nieuw. Deze uitgave brengt 133 soorten wilde bijen bijeen in een handzame fotoveldgids.

  Zilveren fluitje, Vosje, Roodgatje en Bosbesbij: ze komen allemaal voorbij, de een nog verrassender dan de ander. De Basisgids Wilde bijen, gericht op determinatie in het veld met behulp van honderden foto's, helpt deze soorten relatief snel op naam te brengen. Daarnaast biedt dit boek een schat aan achtergrondinformatie over wilde bijen, hun verschillende leefwijzen, ecologie, waarneming en herkenning.

  • 133 wilde bijensoorten overzichtelijk bijeen
  • heldere foto's per soort, met details voor snelle herkenning
  • inclusief informatie over determinatie, ecologie en voorkomen
 • Veldgids Mieren van Europa

  € 39,95

  Deze veldgids presenteert meer dan 400 soorten mieren uit West-Europa: beschrijving, verspreiding, mogelijke verwarring met andere soorten, habitat en biologie. Nooit eerder is in welke vorm dan ook een dergelijk verzamelwerk gepubliceerd.

  Een uitgebreide inleiding beschrijft het leven en het gedrag van de mieren. De gids biedt twee identificatiesleutels: eentje voor in het veld en een morfologische identificatiesleutel voor werksters. Bijna 600 foto’s tonen deze sociale insecten in close-up en in hun habitat.

  • Volledige en toegankelijke beschrijvingen
  • Verbazingwekkend beeldmateriaal: bijna 600 foto’s, waarvan sommige vrijstaand zijn gemaakt voor een betere leesbaarheid
  • Een ‘veld’-benadering die er een zeer praktische gids van maakt

  De auteurs Claude LebasChristophe GalkowskiRumsaïs BlatrixPhilippe Wegnez zijn Franse biologen, gespecialiseerd in de taxonomie en ecologie van mieren.

 • Basisgids Hommels

  € 5,00

  Gebruiksvriendelijke gids voor iedereen die meer wil leren over het herkennen van verschillende hommelsoorten. In dit boekje komen alle algemene en schaarse Nederlandse hommelsoorten aan bod. Het is geïllustreerd met prachtige tekeningen en heldere kleurenfoto's.

  Een determinatiesleutel en toelichtende teksten maken duidelijk waar je op moet letten bij het herkennen van de soorten.

 • Ecologische atlas van Nederlandse mieren

  € 15,00

  Deze mierenatlas is een uitgebreide actualisering van de atlas uit 2004 (onderdeel van Nederlandse Fauna 6, Wespen en mieren van Nederland). Voor het eerst zijn ook de in Nederland voorkomende exotische mierensoorten in kaart gebracht. In totaal vermeldt deze atlas 68 inheemse soorten (waarvan negen nieuwe sinds 2004), 36 gevestigde exoten (waarvan er negen ook in het buitengebied voorkomen en 27 exclusief in gebouwen leven) en 84 incidenteel waargenomen exoten. Voor de 68 inheemse soorten wordt naast de verspreidingskaart ook een ecologisch profiel gegeven met informatie over de biologie en ecologie.

 • Zoekkaart om hommels te herkennen

  € 2,00

  Met deze zoekkaart kun je de namen opzoeken van hommels. Op deze kaart staan de hommels die het meest in Nederland voorkomen.

 • Zoekkaart om muggen, vliegen, bijen en wespen te herkennen

  € 2,00

  Handige zoekkaart om muggen, vliegen, bijen en wespen op naam te brengen. Beantwoord een aantal eenvoudige vragen en breng de soort op naam.

 • De spinnendoders van Nederland (DT) -ACTIE

  € 3,50

  In 2005 verscheen in de Nederlandse Faunistische Mededelingen een Spinnendoderstabel. Van dezelfde auteur werd eind 2008 een herziene versie uitgebracht. Het gehele werk is opnieuw bekeken, er zijn platen toegevoegd, er is een hoofdstuk over de biologie van de groep toegevoegd, en de tabel heeft een geheel nieuwe lay-out gekregen. Alle aanpassingen hebben de tabel zeker geen kwaad gedaan: het wetenschappelijke karakter is behouden gebleven, terwijl duidelijk te merken is dat er een extra revisie is geweest. Een absolute aanrader voor ieder die deze groep serieus wil bestuderen.

  Nu €3,5 IPV €5,0!

 • Veldgids Bijen voor Nederland & Vlaanderen

  € 45,00

  Veldgids Bijen voor Nederland & Vlaanderen is voor een groot deel de vertaling van Field Guide to the Bees ot Great Britain and Ireland, maar met aanpassingen voor Nederland en Vlaanderen. In de Nederlandse editie zijn alle bijensoorten opgenomen die volgens het standaardwerk De Nederlandse bijen (Peeters et al. 2012) in Nederland algemeen tot vrij zeldzaam zijn, evenals enkele soorten die in Vlaanderen dusdanig vaak gevonden worden dat ze niet mogen ontbreken. De veldgids bevat gedetailleerde informatie over 275 soorten wilde bijen, met hun specifieke kenmerken, verspreiding en habitat. Dankzij de 700 kleurenfoto's en meer dan 1000 schitterende tekeningen kan je bijen snel en eenvoudig determineren. Auteur: Steven Falk, Illustraties: Richard Lewington.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar. 

 • Mieren van de Benelux

  € 14,00

  Mieren zijn overal, sociaal, succesvol en van grote invloed op hun omgeving. In Nederland komen 83 mierensoorten voor. Daarnaast zijn 38 soorten opgenomen die in Nederland verwacht kunnen worden en/of in Noord- en West-Europa voorkomen. Zowel de werksters, de wijfjes (koninginnen) als de mannetjes kunnen met dit boek gedetermineerd worden, inclusief de meest voorkomende mieren die alleen in huizen, kassen en gebouwen worden aangetroffen. Verder is er per soort aandacht voor de levenswijze en de ecologie.

 • Herkenningskaart Wilde Bijen

  € 2,99

  Handige herkenningskaart met algemeen voorkomende en opvallende wilde bijen van Nederland. Op de achterzijde vindt u gegevens over vliegperiodes, type nest en beschrijving leefgebied. Ook is er een bouwtekening van een bijenhotel opgenomen.

 • Herkenningskaart Hommels

  € 2,99

  Leer de hommels herkennen met de herkenningskaart / zoekkaart Hommels. De meest voorkomende hommels als aardhommel, boomhommel, akkerhommel, tuinhommel vind je terug op deze zoekkaart. Op de achterzijde vind je de vliegtijden en een bouwtekening van een hommelkast.