Allerlei

Actieve filters

 • Het grote Gentse natuurkleurboek

  € 8,50

  In dit kleurboekje van JNM Gent, een samenwerking tussen de twee Gentse afdelingen van de Jeuegdbond voor Natuur en Milieu, hebben de vrijwilligers hun uiterste best gedaan om een boek vol fijne tekeningetjes van natuur in en rond Gent te verzamelen. Zowel planten als dieren worden getoond.  Bij de tekeningen vind je interessante teksten en weetjes over de soort die je zelf kan inkleuren. Veel plezier gegarandeerd. 

 • Vogeldoeboek: Herken, teken, noteer

  € 20,99

  Vogels kijken is een van de populairste natuuractiviteiten van dit moment. Met het Vogeldoeboek kun je al je waarnemingen en ervaringen bewaren. Maak notities, leer over de vogels die je ziet en geniet van de gedetailleerde tekeningen van de meest voorkomende vogelsoorten in de Lage Landen.

  Vogelkenner en natuurgids Dick de Vos deelt leuke en nuttige weetjes over de vogels die je in jouw omgeving kunt waarnemen, ingedeeld naar landschapstype, en geeft tips over onder meer verrekijkers, fotografie en vogelgeluiden. Illustrator Jojanneke Ouwehand laat in dit handzame en fraaie boek bovendien zien hoe je jouw favoriete soorten zelf kunt tekenen!

 • 321 Superslimme dingen die je moet weten over wetenschap

  € 20,99

  Wist je dat:

  • de vacht van een ijsbeer niet echt wit is?
  • je vingertoppen rimpelen in bad zodat je meer grip hebt?
  • je een spel Monopoly kunt winnen met wiskundige trucs?
  • het binnenste van je potlood gemaakt is van dezelfde stof als diamant?
  • spelen met blokken goed is voor je brein?
  • voetafdrukken zichtbaar blijven op de maan?
  • je kunt 3D-printen met de inkt van mosselschelpen?

  321 verrassende weetjes over de ruimte, dieren en planten, wiskunde, fysica, scheikunde, sociale wetenschappen, computers en technologie.

 • Vogelaars (nooit) uitgevogeld

  € 20,00

  Wat zijn dat eigenlijk voor mensen, die vogelaars? Welke type vogelaars zijn er? Wat is er zo leuk aan een gierzwaluw? En hoe word je eigenlijk vogelaar? Dit unieke boek is het resultaat van een eigen onderzoek van vogelaar Debby Doodeman. Haar leven lang was ze al nieuwsgierig naar vogelaars. Ze besloot ze te ondervragen door middel van een vragenlijst. Ruim duizend deden er mee. Dat levert een even verrassend als fascinerend beeld op van deze bijzondere groep natuurliefhebbers. En het werkt beslist aanstekelijk.

  - Verrassend en origineel boek over vogelaars
  - Gebaseerd op openhartige inbreng van meer dan 1000 vogelaars
  - Vlot geschreven, leuk voor vogelaars van allerlei pluimage (ook in de dop!)

  In samenwerking met Fogol, Sovon en Vogelbescherming Nederland. Debby Doodeman is oprichter van het bedrijf FOGOL. FOGOL organiseert excursies en evenementen zoals de Nationale Vogelweek en vogelvaartochten naar vogeleiland de Kreupel en Marker Wadden.

 • Zeg kleine dolfijn... wat duik jij diep

  € 12,95

  Peuters en kleuters leren dolfijnen kennen. Een vrolijk prentenboek met een mooi dierenverhaal en leuke weetjes.

  Veerle vangt haar eerste garnalen en haringen en raakt bij het duiken verstrikt in een visnet. Ze is helemaal alleen. Wordt ze op tijd gered? Peuters en kleuters leren dolfijnen kennen. Een mooi verhaal en vier pagina’s vol informatie over de dolfijn. Wist jij bijvoorbeeld dat de meest voorkomende ‘dolfijn’ in de Noordzee bruinvis heet? Luister naar het liedje van de dolfijn op zegkleine.nl.

 • Metaal Silhouetten mini Vogelset

  € 19,99

  Versier je tuin met deze set metalen mini vogels. Hang ze op in een boom of fleur er een schutting mee op. Een andere leuke plek om van deze vogelset te geniet is voor het raam. De set bevat 5 verschillende vogel silhouetten, te weten: ijsvogel, uil, roodborst, winterkoning en een duif.

  Gemaakt van 1,5 mm dik metaal, afgewerkt met een poedercoating en een zwarte laklaag. Voor de bevestiging zijn koordjes inbegrepen.

  Mooi en stevig verpakt. Leuk om te geven maar ook om te ontvangen.

 • Het complete bomenboek

  € 15,99

  Ontdek de fascinerende wereld van bomen. Hoe ontstaat een boom en hoe groeien bomen? Wat kunnen bomen allemaal en wat maakt een boom bijzonder? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in dit complete boek vol verbazingwekkende informatie en kleurrijke en gedetailleerde tekeningen. Met thematische spreads (vol bladeren en wortels onder andere), zoekpagina’s om bomen in je eigen omgeving te leren herkennen, tips, quizjes en spelletjes.

  Het complete bomenboek is een prachtig geïllustreerd naslagwerk voor jonge ontdekkers en natuurliefhebbers vanaf 8 jaar.

 • Atlas van de klimaatverandering

  € 19,99

  Actueel en urgent boek over klimaatverandering

  ‘Hoe actueel kan een boek zijn? Inmiddels komen we er echt niet meer onderuit. De klimaatverandering is een feit! Maar wat betekent dit nu voor de kinderen, die ook met dit probleem worden opgezadeld? Dat is te lezen in dit fantastisch beeldende boek van Dan Hooke, die het voor elkaar heeft gekregen om op een indrukwekkende manier te schrijven over de belevingswereld van de kinderen in Atlas van de klimaatverandering.’ De Leesclub van Alles

  Welke landen stoten het meeste CO2 uit? Welke steden krijgen te maken met de zeespiegelstijging? Hoe ziet het poolijs er over tien jaar uit? En welke landen maken op een slimme manier gebruik van duurzame energiebronnen? Begrijp de oorzaken van klimaatverandering, van fossiele brandstoffen en landbouw tot mode. Bekijk de impact van klimaatverandering, zoals opwarming van de aarde en extreem weer. En ontdek wat jij kunt doen om de impact van klimaatverandering te verminderen.

  Deze unieke atlas is perfect leesvoer voor alle (jonge) klimaatactivisten: boordevol feiten en cijfers en met meer dan 30 kaarten.

 • Wandelboek onze natuur Vlaanderen

  € 27,99

  Wie het wil zien, kan er niet onderuit: ook in Vlaanderen is de natuur verbazend wild en verrassend dichtbij. Het multimediale project ONZE NATUUR heeft als missie dat fascinerende 'wilde België' in zijn volle glorie te laten zien: van aalscholver tot zwarte specht, om uiteindelijk jong en oud te inspireren en elke natuurliefhebber te doen inzien dat hij grenzeloos trots mag zijn op wat er zich dagelijks in onze natuur afspeelt.

  • 20 natuurwandelingen, weg van de platgetreden paden, voeren je naar de mooiste natuurparels van Vlaanderen
  • Ontdek de verrassende variatie aan biotopen in Vlaanderen: van bos tot hei, van open ruimte tot stadsjungle, van zout- naar zoetwatergebieden
  • Honderden foto's laten je kennis maken met onze rijke fauna en flora
 • Appel-kerssap 20cl - De Drie Wilgen

  € 0,95

  Alle bio fruitsappen van De Drie Wilgen worden gemaakt van fruit dat geteeld wordt in de streek. De Drie Wilgen staat voor een ecologisch verantwoorde manier van handelen met respect voor de natuur en haar producten.

 • Natuur in de uitverkoop?

  € 14,95

  'Natuur in de uitverkoop?' biedt een kritische beschouwing over de verbondenheid van natuur en economie, twee broers in een huis (oikos). Broers die elkaar soms de koppen lijken in de slaan, Kain en Abel, maar die elkaar ook geen moment kunnen missen.

  Het boek maakt duidelijk dat deze verbondenheid niet vrijblijvend is, maar noodzakelijk, en zo ook de samenwerking tussen ecologen en economen. Hiernaast bevat het zes beschouwingen die een brede waaier aan onderwerpen presenteren.

  Is Natura 2000 een zegen of een ramp voor de Europese lidstaten? Wat schort er aan het huidige stelsel van natuurcompensatie in ons land? Is er toekomst voor een duurzame landbouw, duurzaam voor de ondernemer maar ook duurzaam voor natuur en landschap?

  Groene havens komen uitvoerig aan bod en de vraag wat een korenbloem in de huidige tijd kost. Het boek sluit af met een hoofdstuk over de economische betekenis van waterplanten, in een waterrijk land als het onze een belangrijk thema.

  Onderwerpen: ecologie, landschap, natuur, economie, Natura 2000, landbouw, natuurwaarden, natuurontwikkeling, natuurbeheer, natuurakkers, ecosystemen.

 • JNM Sportdop voor Drinkfles Retulp

  € 2,00

  Deze sportdop past perfect op de Retulp Urban fles. Zo kan je ook bewegend makkelijk de JNM drinkfles gebruiken. 

  JNM Drinkfles

  De winst van dit product gaat integraal naar de werking van JNM vzw.

 • Voedervariatie emmer voor vogels

  € 8,99

  Met deze rijk gevulde emmer heb je direct alles in huis om verantwoord vogels te voeren. De emmer is gevuld met 1 kg strooivoer, 1 kg zonnebloempitten, Vogelpindakaas 330 g en 3 mezenbollen. Probeer zelf uit welk product bij jouw tuinvogels het meest geliefd is. Ook leuk om aan een vogelliefhebber cadeau te geven.

  Type voer Zadenmixen, Vogelpindakaas, Vetbollen

  Geschikt voor Voedersilo, Voederhuis, Voedertafel, Grondvoeren

 • Biologische vetbollen - 6 stuks

  € 4,40

  De unieke samenstelling van de Natuurpunt vetbollen zorgt ervoor dat ze bij extreme kou zacht genoeg blijven. In ze zomer zijn ze, mits in de schaduw geplaatst, ook prima te gebruiken. Door het hoge vetgehalte zijn de vetbollen goed waterafstotend, zo zijn ze ook in regenachtige periodes te gebruiken. De rijke zadenmix met o.a. zonnepitten, tarwe, havermout, mais en millet, maakt de bol bijzonder geliefd bij zadenliefhebbers zoals mussen, boomklevers en groenlingen! De zaden en granen zijn allemaal van biologische afkomst. 

  De vetbollen van Natuurpunt worden niet meer in een netje aangeboden om onnodig zwerfvuil te voorkomen. Vetbollen in netjes worden namelijk direct in de boom of aan een schutting opgehangen en belanden, nadat ze leeg zijn, helaas veelvuldig in de natuur. Indien men vetbollen aanbiedt in een duurzame vetbollenhouder is dit minder belastend voor het milieu.

  6 vetbollen gemaakt van biologische granen en zaden (95gr./bol) Aanvullend diervoeder voor vrij levende vogels.

  Samenstelling: 

  • Biologisch palvet (RSPO-gecertificeerd)
  • Biologisch tarwe
  • Biologisch mais
  • Biologisch zonnebloempitten
  • Biologische havermout
  • Biologische millet

 • Mok Boomklever

  € 5,25

  Deze mooie mok is voorzien van fraaie, natuurgetrouwe tekeningen van Elwin van der Kolk en vormt een aanwinst voor elke vogelliefhebber. De buitenzijde van de mok bevat een tekening van de volwassen boomklever en aan de andere kant het jong. Aan de binnenkant bevindt zich een prachtige afbeelding van zijn natuurlijke omgeving.

  Elwin van der Kolk, de Nederlandse bioloog en natuurschilder, werd al op jonge leeftijd gefascineerd door de natuur om hem heen. Een groot deel van zijn jeugd bracht hij door met vogels kijken en vogels tekenen. In zijn tekeningen probeert hij de natuur op zo’n manier vast te leggen dat de kijker aangemoedigd wordt om de natuur te bewonderen en te beschermen.

  De mokken zijn vaatwasmachinebestendig.

 • Biologisch Strooivoer voor vogels 2,5kg

  € 13,99

  Dit strooivoer bestaat uit hoogwaardige, biologische ingrediënten die met zorg zijn geselecteerd. Het voer is zeer geschikt voor op voedertafels maar kan ook aangeboden worden in voederhuisjes of silo’s. De mix valt in de smaak bij alle tuinvogels.

  Type voer Zadenmixen
  Analytische bestandsdelen Ruw eiwit 12,3%, Ruw vet 18,8%, Ruwe celstof 6,4% en Ruw as 1,9%
  Samenstelling Bio zwarte zonnebloempitten, bio gebroken mais, bio havervlokken, bio soja olie
  Geschikt voor Voederhuis, Voedertafel, Grondvoeren