Andere

.

Actieve filters

 • Insecten

  € 24,99

  Het geflipte leven van zespotigen en andere vreemde beesten

  Lieven Scheire is zot van insecten. En Peter Berx weet alles over insecten (hij is een entomoloog). Die combinatie van passie en kennis leidde tot het beste en plezantste insectenboek aller tijden. Over hoe je zelf op safari kan trekken op zoek naar de tofste zespotige beestjes in je eigen tuin of park (van het ‘stinkende kortschild’ tot de ‘wollige appelbloedluis’). Maar zoveel meer prangende vragen worden beantwoord, als daar zijn: Kunnen insecten pijn lijden en mogen we vliegen kwaad doen? Bestaan er zombie-insecten en waarom willen we insecten vooral vermoorden? Hebben insecten een eigen wil en kunnen ze zich vermommen? Hoe kweek je thuis insecten of bouw je een bijenhotel en waaròm zou je dat doen?

 • De landpissebedden van België (Spinicornis)

  € 25,00

  Pissebedden kan je in België in het hele land vinden, verborgen onder stenen, bloempotten, dood hout, afgevallen bladeren en zoveel meer. Het zijn soms ‘gewone’, grijze beestjes maar wie verder zoekt, vindt paarse, oranje, roze en witte pissebedden. Sommige soorten lopen op warme nachten de muren op, andere soorten kruipen in de winter de grond in op zoek naar vochtigheid en koelte. Als je een pissebed aantreft, zal de één snel weglopen en de ander zich oprollen en roerloos blijven liggen. Kortom, de landpissebedden zijn een boeiende en diverse groep met 36 verschillende soorten in België.

  Deze publicatie komt er na vijf jaar onderzoek door Spinicornis, de werkgroep voor de landpissebedden in België. Voor het eerst werd België volledig geïnventariseerd en dit resulteerde in de ontdekking van vier nieuwe soorten. Verder zijn er nu betrouwbare en gebiedsdekkende gegevens over de actuele verspreiding van de pissebedden in België. In dit werk komt elke soort aan bod met foto, kaart en informatie over de kenmerken, verspreiding en habitatvoorkeuren. De determinatiesleutel bevat alle soorten in België en een aantal soorten die in de toekomst mogelijks nog in België kunnen opduiken.

  Spinicornis bestaat uit oude leden van JNM. 

 • ANWB Bosgids: dieren, planten en paddenstoelen.

  € 35,00

  Met de ANWB Bosdgids van Eva-Maria en Wolfgang Meyer in de hand zie je pas echt dat een bos meer is dan alleen bomen. We zoeken er vaak vooral rust, maar het groene landschap herbergt ook een actief biosysteem van dieren, planten en paddenstoelen. Als je daar meer van weet, is een bos een geweldige plek om de natuur te beleven. Je wandelingen worden zo nog avontuurlijker. In deze gids vind je de belangrijkste 550 soorten uit onze bosflora en -fauna: bomen, struiken, kruiden, grassen, varens, mossen, paddenstoelen, zoogdieren, reptielen, vogels, insecten en slakken – alles met heldere foto's. Met een informatieve inleiding over de belangrijke rol van bossen en hun bedreigingen.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar.

 • ANWB: Welk insect is dat?

  € 22,50

  De ANWB-Insectengids Welk insect is dat? is ideaal om mee te nemen als je op pad gaat in de natuur. De belangrijke rol van insecten in de natuur en de achteruitgang van soorten staan volop in de belangstelling – maar wie herkent eigenlijk deze ‘kriebelbeestjes’? Met meer dan 1500 heldere foto’s en 500 detailtekeningen kun je de meest voorkomende libellen, vliegen, kevers, wespen, bijen en vlinders leren kennen.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar.

 • De Nederlandse watermijten (n°11)

  € 17,50
  Watermijten zijn kleine, spinachtige waterdiertjes. In Nederland wordt deze groep goed onderzocht, omdat ze als indicator voor waterkwaliteit wordt gebruikt. 
 • Basisgids Spinnen

  € 24,50

  De ideale basisgids voor beginners en gevorderden! De meeste spinnengidsen richten zich op determinatiekenmerken die voor de leek nauwelijks te onderscheiden zijn. Dit boek is anders: het is een praktische gids voor de gewone natuurliefhebber die graag de Nederlandse spinnen wil leren herkennen. 

  Het behandelt 70 algemene spinnensoorten, met compacte teksten en prachtige kleurenfoto’s per soort.

  • 70 Nederlandse spinnensoorten in één gids bijeen, rijk geïllustreerd
  • Achtergrondinformatie over spinnen, hun ecologie en voorkomen
  • Praktische tips voor herkenning, inclusief determinatiekenmerken

  De Basisgids geeft achtergrondinformatie over de biologie van spinnen en aandachtspunten bij het spinnen kijken, inclusief informatie over webben, eicocons en gedrag. Een toegankelijk naslagwerk voor liefhebbers en vakmensen.

 • Woodlice and Waterlice (Isopoda: Oniscidea & Asellota) in Britain and Ireland

  € 30,00

  Deze Engelstalige gids bespreekt 4 soorten landpissebedden en 40 soorten waterpissebedden die voorkomen in Groot-Brittannië en Ierland. Verder worden 12 exoten besproken die te vinden zijn in kunstmatige klimaten zoals kassen. Deze nieuwe atlas presenteert de resultaten van "the Non-marine Isopod Recording Scheme" tot het einde van 2007. Het schema bevat meer dan 69.633 waarnemingen van waterpissebedden en 85.950 van landpissebedden.

  Deze atlas bevat distributiekaarten en details over identificatie met belangrijke kenmerken voor het scheiden van gemakkelijk te verwarren soorten. Er wordt aanvullende begeleiding geboden bij het verzamelen en registreren van deze dieren. Een gedetailleerde beschrijvingen van de biologie en het behoud van Isopoda schept meer achtergrondinformatie. 

 • Britain's Spiders: A Field Guide

  € 38,50

  Britain's Spiders is Engelstalige gids over alle 37 Britse families, met de nadruk op spinnen die in het veld kunnen worden geïdentificeerd. De gids wordt geïllustreerd met een opmerkelijke fotocollectie en is ontworpen om toegankelijk te zijn voor een breed publiek, inclusief mensen die nieuw zijn op het gebied van spinnenidentificatie.

  Britain's Spiders verlegt de grenzen van de veldidentificatie voor deze uitdagende groep door informatie te combineren over functies die met het blote oog of een handlens kunnen worden gezien in combinatie met aanvullend bewijs van webben, eicellen, gedrag, fenologie, habitats en verspreiding. 395 van de ongeveer 670 soorten van Groot-Brittannië worden besproken, met de beperkingen voor veldidentificatie duidelijk uitgelegd.

 • De Nederlandse Rivierkreeften (n°6)

  € 14,50

  Waren rivierkreeften tien jaar gelden nog een bezienswaardigheid, tegenwoordig zijn veel mensen de dieren liever kwijt dan rijk. Het afgelopen decennium is het aantal in Nederland waargenomen rivierkreeften verdubbeld van vijf naar tien soorten. Zeven hiervan, een inheemse en zes exotische, worden thans als gevestigd beschouwd. Veel van de nieuwkomers hebben zich bovendien explosief uitgebreid. Daarnaast hebben ze soms de neiging om s zomers uit het water te komen en mensen de stuipen op het lijf te jagen op fietspaden, in de achtertuin of zelfs in de woonkamer. Met dit boekje is het voor het eerst mogelijk alle thans in Nederland voorkomende volwassen rivierkreeften op naam te brengen. Daarnaast zijn soorten die veel in de handel circuleren en enkele soorten uit omringende landen opgenomen. Daarmee is deze publicatie ook voor West-Europa compleet, zowel wat betreft de inheemse als de exotische soorten.

 • Zoekkaart Eenvoudig Landpissebedden determineren

  € 1,50

  Deze eenvoudige zoekkaart biedt de mogelijkheid om pissebedden, eventueel met behulp van een loepje, op naam te brengen. Deze zoekkaart is tot stand gekomen door een samenwerking tussen JNM vzw en Spinicornis.

 • ANWB Insectengids (Bellmann)

  € 35,00

  Insecten zijn verreweg de soortenrijkste klasse van het dierenrijk. De Insectengids van Heiko Bellmann biedt een geweldige leidraad om ruim 1000 soorten beter te leren herkennen aan de hand van maar liefst 1400 afbeeldingen in kleur en doeltreffende beschrijvingen. Met de eenvoudige kleurcode en registers zijn de verschillende insectenordes zoals vlinders, kevers en bijen snel op te zoeken en bij alle soorten wordt er extra informatie gegeven over het voorkomen in Europa, inclusief achtergronden over de levenswijze en voortplanting.

 • Compact Gids Insecten

  € 10,00

  Deze compacte insectengids uit duurzame kunststoflaag bevat natuurgetrouwe tekeningen van meer dan 200 soorten, inclusief kleurvariaties; belangrijkste informatie over kenmerken, verspreiding en leefomgeving; unieke miniposter: in één oogopslag de verschilen tussen veel op elkaar lijkende soorten.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar.