Overige

.

Actieve filters

 • Minigids bos

  € 7,50

  In deze handige minigids op zakformaat vind je 150 soorten vogels, zoogdieren, vlinders, paddenstoelen en nog veel meer... die voorkomen in het bos!

  Wil je eens echt genieten van een vogelconcert? Ga dan in het voorjaar naar het bos. Niet overdag, maar een half uur voor zonsopkomst. In alle vroegte beginnen de eerste vogels al te zingen, bijvoorbeeld merel en roodborst. Daarna volgen winterkoning, koolmees, pimpelmees en vele andere soorten.

  Blijf even staan en geniet van een kakafonie aan vogelgeluiden. Met een beetje geluk steekt er nietsvermoedend een ree, of een wild zwijn, over het pad. Twee uur na zonsopkomst is het opeens stil in het bos. De vogels hebben honger en zijn op zoek naar voedsel.

  Paddenstoelen zoeken.

  De meeste paddenstoelen vind je in de maanden september tot en met november, in het bos. Het staat er dan vol mee. Paddenstoelen zijn de opruimers van het bos. Afgestorven takken, bladeren en planten worden door de paddenstoelen verteerd. Let op! Laat de paddenstoelen staan en eet ze niet. Er zijn soorten die erg giftig zijn.

 • Zoekkaart De wilde stad IVN

  € 1,35

  Met de IVN zoekkaart de wilde stad ontdek je verschillende soorten dieren en planten die je in de stad of dorp kunt tegenkomen. De kaart helpt je om deze soorten te leren herkennen. De zoekkaart is gemaakt van steenpapier. Dit bijzondere papier is duurzaam, kan tegen water en gaat daarom veel langer mee dan normaal papier. De zoekkaart is door het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen in je tas of jaszak.

 • Zoekkaart Schone Rivieren

  € 1,35

  Zoekkaart Schone Rivieren

  Met de IVN zoekkaart Schone Rivieren ontdek je verschillende soorten dieren en planten die in de buurt van rivieroevers leven. De zoekkaart is gemaakt van steenpapier. Dit bijzondere papier is duurzaam, kan tegen water en gaat daarom veel langer mee dan normaal papier. De zoekkaart is door het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen in je tas of jaszak.

  Naast de determineerkaart op de voorkant staan er op de achterkant van de zoekkaart verschillende natuurweetjes en tips om de oevers van de rivieren schoon en plasticvrij te houden.

 • Minigids strand en zee

  € 7,50

  Vind je het ook heerlijk om uit te waaien op het strand, of langs de vloedlijn lopen? Lekker in het zonnetje. Niets is dan leuker om te zoeken naar schelpen, krabben of kwallen. Ga met deze zoekkaart op pad en laat je verrassen wat je allemaal tegen kunt komen.

  Langs onze kust is veel voedsel te vinden voor vogels zoals schelpdieren, krabben, kwallen en zeepieren. Veel van deze dieren staan afgebeeld op deze zoekkaart. Veel kijkplezier!

 • Herkenningskaart Herfst

  € 2,99

  Leuke zoekkaart om samen met de (klein)kinderen de herfst te ontdekken.

 • Herkenningskaart Diersporen

  € 2,99

  Dieren en vogels laten allerlei sporen achter. Herken met deze kaart de vraatsporen van dieren, maar ook de plekken waar ze wonen, ontdek de eieren of andere kenmerkende sporen, die hun aanwezigheid verraden.

 • Edukaart: Het leven in een braakbal

  € 2,99

  Handige kaart bij het op naam brengen van botjes en schedels tijdens het uitpluizen van braakballen. Wil je zelf of met je school braakballen pluizen, dan is deze braakballenpluiskaart een praktisch hulpmiddel

 • Herkenningskaart Eetbare wilde planten

  € 2,99

  Herkenningskaart voor het herkennen van eetbare wilde planten uit de wilde natuur. 

 • Edukaart: Het leven onder water

  € 2,99

  Wat speelt zich af onder water? Met deze kaart leer je van alles over waterdiertjes en tips hoe je waterdiertjes kunt vangen. Op de achterzijde van de kaart leer je de kwaliteit van het water te bepalen aan de hand van de gevangen waterdiertjes.

 • Herkenningskaart Strandvondsten

  € 2,99

  De herkenningskaart / zoekkaart Strandvondsten laat je zien wat je allemaal op het strand tegen kunt komen. Zeewier, krabbenschaar, hout, skeletten van zee-egels, je komt het allemaal tegen op het strand. Meer informatie over de strandvondsten vind je op de achterzijde.

 • Herkenningskaart Leven in de zee

  € 2,99

  Met de herkenningskaart / zoekkaart Leven in de zee op zak, zie je meteen wat er in de zee leeft. Zeehonden, kwallen, inktvissen of garnalen, de zee zit vol met leven. Wil je meer weten over deze dieren? Op de achterzijde vind je achtergrond informatie.

 • Zoekkaart om stenen te herkennen

  € 2,00

  Met deze zoekkaart kun je achter de naam komen van verschillende soorten stenen. Stenen zijn er in allerlei kleuren en vormen. De meeste algemeen voorkomende stenen staan op de kaart. Eenzelfde soort steen kan in kleur en vorm afwijken. Kijk dan naar meerdere exemplaren.

 • Zoekkaart om aanspoelsels op het strand te herkennen

  € 2,00

  Met deze zoekkaart kun je achter de naam komen van aanspoelsels op stand en wad. De meeste aanspoelsels kun je vinden op het strand.