Blonde Tapuit
  • Blonde Tapuit
  • Blonde Tapuit
  • Blonde Tapuit

Blonde Tapuit

€ 2,00
Inclusief belasting

Blonde tapuit: beestig lekker biobier, voor het groen van morgen! 

Biologisch bier met Belgische hop. Voor het groen van morgen. De Blonde Tapuit is officieel onderdeel van Beers For Nature. 

Lees alles over het verhaal achter de Blonde Tapuit! 

Verkoop in de JNM Winkel met leeggoed (enkel te Gent):

  • per flesje van 33cl.: €1,9
  • per 24 flessen van 33cl. in een bak: €51,70

Leeggoed:

  • 0.10 euro per flesje, deze worden aanvaard in andere winkels waar je leeggoed kan terugbrengen.
  • 6.10 euro per lege bak, deze kunnen enkel teruggebracht worden naar de JNM Winkel (indien bij ons gekocht, op vertoon van je kasticket). 

Drink alcohol met verstand: altijd en overal! 

Blonde Tapuit
Hoeveelheid

Blonde tapuit: beestig lekker biobier, voor het groen van morgen! 

Blonde Tapuit is gemaakt met alleen maar biologische ingrediënten en 100% Belgische hop. Het brouwen van ons bier gebeurd te Poperinge door brouwerij De Plukker (https://www.plukker.be/). Met een jong, goed ogend etiket, ontworpen door onze vrijwilligers, spreekt dit veel bierliefhebbers direct aan. 

Blonde Tapuit is een klassiek, helder en blond bier van 6 vol. % alcohol dat wordt afgetopt met een mooie witte schuimkraag. In de neus ruik je een lichte fruitigheid door de gist. Dat tikkeltje fruitigheid komt naast de moutige aanzet ook terug in de smaak die wordt afgerond met een lichtjes hoppige afdronk. Blonde Tapuit is dan ook een zacht en verfrissend doordrinkbier.

Beers for Nature. 

Blonde Tapuit is onderdeel van Beers for Nature. Dit merk bevat een deel biologische bieren die gecreëerd worden ten voordele van de natuur! Bij de verkoop van deze bieren gaat steeds een gedeelte van de opbrengst naar een natuurproject in Vlaanderen. Elk bier heeft zijn eigen natuurverhaal. 

Zo heb je Picus waarmee je Vogelbescherming Vlaanderen steunt, met Mammout steun je natuurgebied Nazareth/Kromme Ham in Lier, met Bufo help je de paddenoverzet en Gageleer sponsort de werking van Natuurpunt.

Hoe kwam Blonde Tapuit tot stand? 

Belgen zijn Bourgondiërs, JNM’ers zijn Belgen, ergo JNM’ers zijn Bourgondiërs. Logisch toch?

Eten en drinken nemen een aanzienlijk deel van ons dagelijks leven in. Als JNM’er streven we er naar om zo ecologisch mogelijk te leven. Voor onze voeding maken we daar geen uitzondering op. Integendeel. We begrijpen maar al te goed dat onze eetgewoontes voor een groot deel onze ecologische voetafdruk bepalen, dus gaan we steeds op zoek naar het meest duurzame aanbod. Biologisch, fair-trade, korte keten, seizoensproducten en vegetarisch. Ons niet onbekend en al zeker niet onbemind. Weinig andere organisaties zijn zo toegewijd om de milieu-impact van hun voeding te verkleinen als de JNM. We hebben al een aantal mooie verwezenlijkingen omtrent duurzame voeding en voegen daar met enige trots eentje aan toe: Blonde Tapuit.

Een decennium geleden kwam JNM-Waasland op het lumineuze idee een eigen JNM-biertje te brouwen: De Puit. Een stevig, lokaal en biologisch bier dat menig jeugdbonder kon smaken. Ondertussen is de voorraad De Puit al enige tijd uitgeput en kwam het idee terug boven om een eigen bier te brouwen. Blonde tapuit, gebrouwen door Brouwerij De Plukker in Poperinge met biologische, lokale hop, is zacht en hoppig van smaak.

In maart 2016 introduceerden we het wel-klinkende, goed-smakende blonde biertje aan onze eigen leden tijdens de algemene vergadering. En omdat het bier zo gesmaakt wordt door JNM’ers sturen we Blonde Tapuit nu ook de wijde wereld in. Blonde tapuit is beschikbaar in een aantal biologische winkels, in verschillende cafés en uiteraard in onze eigen JNM Winkel (enkel in de winkel, niet in de webshop). Per flesje gaat er vijf cent naar de werking van JNM. Duurzaam en met mate genieten van een lokaal, biologisch biertje, ten voordele van JNM en het groen van morgen. Het is een feit, dankzij de Blonde Tapuit.

Blonde Tapuit verdelen als handelaar of als horeca-uitbater? 

Neem contact op met Lennart Lens via winkel@jnm.be

Drink alcohol met verstand: altijd en overal! 

Commentaar (0)

2 andere producten in dezelfde categorie: