Moet er nog vlees zijn

€ 22,99
Inclusief belasting

Moet er nog vlees zijn? Deze vraag komt steeds vaker centraal te staan in het debat rond duurzame en gezonde voeding. Vlees neemt naast de baksteen het grootste deel van onze maag in. Deze overmatige vleesconsumptie zorgt voor heel wat negatieve effecten op onze gezondheid, het dierenwelzijn en het milieu. Ook economisch houdt de Belgische vleesproductie geen steek. Vele veehouders staan met het water aan de lippen. Ze worden nog net recht gehouden door de belastingbetaler. Iedereen verliest, buiten de machtige vleeslobby die zijn winsten verder ziet oplopen tot astronomische bedragen. Toch liggen oplossingen voor de hand. Het halveren van onze vleesconsumptie en -productie levert niets dan voordelen op. Aan onze politiek om er werk van te maken.

Laurens de Meyer kijkt kritisch naar de vleesindustrie. Hij vraagt niet om volledig te stoppen met vlees eten maar durft wel de pijnpunten te benoemen van de huidige vleesindustrie, het beleid en ons eigen eetgedrag. Gedaan met het beeld van de vrolijke koe die op ons bord beland. Ik wist dat de vleesindustrie een serieuze impact heeft op het milieu en onze gezondheid maar toch schrok ik nog van de cijfers en enkele wanpraktijken die er dagelijks aan de orde zijn. Het boek leest aangenaam en vlot en zou verplichte literatuur moeten worden op scholen.

Hoeveelheid

MILI135
Commentaar (0)

Cross Sell Products

16 andere producten in dezelfde categorie: