Libellen

.

Actieve filters

 • Atlas of the dragonflies and damselflies of West and Central Asia

  € 25,00

  Deze atlas geeft een overzicht van Odonata (waterjuffers en libellen) die voorkomen in West en Centraal Azië. 

  Libellen vormen een goede indicator om te zien hoe goed, of slecht, het gesteld is met de biodiversiteit van zoetwatergebieden. Die gebieden staan de laatste tijd zwaar onder druk, en met name in West- en Centraal-Azië. Om de bescherming van zoetwaterfauna te bevorderen hebben Naturalis Biodiversity Center, De Vlinderstichting en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) gewerkt aan een overzicht van de verspreiding van de libellen in dit kwetsbare gebied.

 • Veldgids Libellen

  € 34,95

  Voor iedereen die snel en betrouwbaar alle libellen van Europa wil herkennen en determineren. Deze veldgids combineert heldere beschrijvingen met veel achtergrondinformatie, waarnemingstips en goede, duidelijke foto's van het mannetje én vrouwtje. De beste fotogids op dit gebied.

  - 100 Noord- en Midden-Europese soorten juffers en echte libellen herkennen
  - ecologie, leefwijze, verspreiding, herkenning en bescherming
  - foto's van mannetje en vrouwtje en detailtekeningen
  - extra aandacht voor variatie in tekening en kleur bij 'moeilijke' soorten
  - waarnemingstips
  - actuele verspreidingskaartjes voor de soorten van de Benelux
  - overzicht van de libellen van Zuid-Europa

  Een toegankelijke gids voor beginners en gevorderden. Geschreven door Nederlandse topauteurs. 9de herziene druk met nieuwe verspreidingskaartjes en nieuwe foto's.

 • ANWB Bosgids: dieren, planten en paddenstoelen.

  € 35,00

  Met de ANWB Bosdgids van Eva-Maria en Wolfgang Meyer in de hand zie je pas echt dat een bos meer is dan alleen bomen. We zoeken er vaak vooral rust, maar het groene landschap herbergt ook een actief biosysteem van dieren, planten en paddenstoelen. Als je daar meer van weet, is een bos een geweldige plek om de natuur te beleven. Je wandelingen worden zo nog avontuurlijker. In deze gids vind je de belangrijkste 550 soorten uit onze bosflora en -fauna: bomen, struiken, kruiden, grassen, varens, mossen, paddenstoelen, zoogdieren, reptielen, vogels, insecten en slakken – alles met heldere foto's. Met een informatieve inleiding over de belangrijke rol van bossen en hun bedreigingen.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar.

 • Fotogids Libellen

  € 4,00

  Met deze zeer toegankelijke fotogids wordt het makkelijker dan ooit om de Nederlandse libellen, met uitzondering van de zeer zeldzame soorten, te leren herkennen!

 • Herkenningskaart Echte Libellen

  € 2,99

  Echte libellen en juffers breng je op naam met de herkenningskaart / zoekkaart Libellen. Lantaarntje, oeverlibel, paardenbijter, waterjuffer of glazenmaker, veel voorkomende soorten staan op deze zoekkaart Libellen afgebeeld. Op de voorzijde staan de echte libellen afgebeeld, op de achterzijde staan de juffers.

 • Zoekkaart om libellen te herkennen

  € 2,00

  Met deze zoekkaart kun je namen opzoeken van libellen. Beantwoord een aantal eenvoudige vragen en breng de soort op naam.

 • Libellen van Europa

  € 35,00

  Libellen zijn de juweeltjes van de waterkant. Niet alleen natuurgekken, ook vissers en zeilers, wandelaars en zelfs thuisblijvers komen ze tegen. En als je iets opvalt, dan wil je er meer over weten. Dat kan met deze door Klaas-Douwe Dijkstra geschreven gids: alle libellensoorten van Europa en Noord-Afrika worden besproken waarbij zowel de Nederlandse als de Latijnse naam worden gegeven. Klaas-Douwe Dijkstra is een van de belangrijkste libellenonderzoekers en deelt in deze gids al zijn kennis over libellen. Door de combinatie van prachtige illustraties en accurate teksten wordt het herkennen van verschillende soorten ook voor leken mogelijk.

  Bekijk hier het inkijkexemplaar.

 • Libellen van Noord-West Europa

  € 9,50

  Deze tabel behandelt alle libellensoorten van Noordwest-Europa. Van iedere soort worden verschillende kenmerken besproken, de belangrijkste worden afgebeeld. De informatie over iedere soort wordt aangevuld door verspreiding, biotoopsvoorkeur en bedreiging. De tabel is zo gemaakt dat je iedere soort moeiteloos kan determineren!